Viu el mur de Sant Boi

Sant Boi

Projecte
Viu el Mural

Lloc
St. Boi

Date
16 de Abril 2012

La proposta del Centre Sanatori de Sant Boi va ser molt ben rebuda per la plataforma i pels artistes participants, com una nova oportunitat d’apropar l’art urbà a la gent. Es tractava de pintar el mur que fins ara separava la ciutat del centre, i que operava com una mena de barrera infranquejable que es volia enderrocar. La iniciativa “Obrim el Mur” volia pintar-lo abans de que es tirés al terra, per a generar un procés de reflexió entorn el centre i el que signifiquen aquestes barreres que són més simbòliques que reals

Un total de 80 artistes van realitzar les seves obres en un mur que feia uns 300 metres de llarg per 4 d’alt. A més, es va realitzar un taller per a que poguessin participar els veïns i veïnes, entre ells l’alcalde de Sant Boi, que també van pintar les seves pròpies obres. També persones internes del centre van participar empunyant un esprai, i realitzant les seves pròpies, tancant així el cercle de la participació activa en els actes de la plataforma, i demostrant un cop més la seva incidència en la promoció de la cohesió social als barris.

Seguint aquesta metodologia participativa es van realitzar les intervencions artístiques al terra de la plaça i de tot el carrer i es va aconseguir transmetre la història i necessitats del barri a la resta d’artistes com a elements inspirador per a les intervencions que realitzarien durant els dies del festival. Amb aquest punt de partida, l’esdeveniment va ser plantejat de manera global, va convertir-se en una amalgama de propostes que anaven des de l’exhibició en directe d’artistes, fins a la participació dels assistents en conferències i tallers, passant per música i espectacles en directe o instal·lacions interactives.

Dates

Durant el festival van assistir més de 12.300 persones que van ser testimonis de la intervenció artística d’artistes locals i internacionals al llarg del carrer Pere IV, al tram que va del carrer Fluvià al carrer Selva de Mar.

La trobada va resultar una èxit pel que fa a convocatòria i participació ciutadana com pel que fa a entitats, artistes, veïns i col·lectius participants.

...

Este sitio es único por lo que requiere un navegador más moderno para poder trabajar.

¡Actualízate!