Mural participatiu les Corts

Barcelona

Projecte
Mural participatiu

Lloc
Les Corts, Barcelona

Date
9  de Juny 2015

El 26 d’Abril Rebobinart va realitzar un Mural participatiu amb el teixit associatiu del barri de Les Corts. El projecte partia de la cessió d’un espai per a horts urbans al passatge Felipe de Paz, on diverses entitats del barri treballen diàriament. Aquestes entitats són: el Centre d’Higiene Mental de les Corts, l’Espai Jovecardí, la Associació Discapacitat Visual Catalunya, la Associació de Veïns Les Corts Sud, la Associació de Veïns Camp Nou, el Centre Ocupacional Paideia, i el Taller Ocupacional Ariadna.

Prèviament es va fer un taller participatiu, en el que mitjançant diverses tècniques artístiques, la Natalia Morales, artista de Costa Rica que s’ha instal·lat recentment a la nostra ciutat, va copsat l’imaginari de les persones implicades. El disseny final va ser així fruit d’un procés d’intercanvi entre l’artista i les persones que treballen en aquest espai d’horts.

Aquest projecte va comptar també amb la participació de l’artista Octavi Serra, que mitjançant diverses tècniques artístiques va fer possible la participació de les persones amb dèficit visual. En aquest propòsit es va comptar a la vegada  amb la col·laboració de la mediadora de conflictes Elisenda Carbonell, que va plantejar una dinàmica en la que les persones del taller van poder comunicar en algunes paraules clau el seu sentir a l’hora de participar en un projecte de col·laboració veïnal com són els horts urbans. Aquestes paraules van ser finalment impreses al mur en llenguatge Braille amb una tècnica basada en el guix.

Aquesta acció ha aconseguit donar una mica de color a aquest espai fent que les persones que hi participen se’l sentin encara més com a propi. En aquest procés s’ha aconseguit crear un clima de col·laboració entre totes les persones que participen en la cura dels horts, i s’ha generat un ambient molt positiu que servirà per enfortir el seu projecte de barri.

...

Este sitio es único por lo que requiere un navegador más moderno para poder trabajar.

¡Actualízate!