CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA

Carrer Prim

Projecte
Acció social

Lloc
Rambla Prim
Besós, Barcelona

Date
4 de Juliol 2016

La pobresa energètica és una realitat que afecta un 17% de la població espanyola. Un elevat nombre de famílies tenen dificultat per fer front a les despeses de gas, llum o aigua. Malgrat tot això, l’oligopoli energètic – Endesa, Gas Natural-Fenosa, Iberdrola, EON Espanya i EDP- i AGBAR, lluny de patir la crisi, augmenta els seus beneficis i no dubta a incrementar tarifes: l’electricitat ha pujat un 83% des del 2013 i l’aigua s’ha encarit en un 65% des del 2008.
Fruit d’aquesta problemàtica, neix l’Aliança contra la Pobresa Energètica, una plataforma integrada per organitzacions com l’ESF (Enginyeria Sense Fronteres), que té com a objectiu pressionar i denunciar les administracions públiques pel seu immobilisme davant la vulneració sistemàtica dels drets humans de les empreses subministradores d’energia, aigua i gas.

A la ciutat de Barcelona, aquest problema també es fa notar especialment en els barris del Besòs i Nou Barris. És per això que l’APE, juntament amb l’ESF, van voler donar visibilitat a aquesta realitat a partir de la celebració d’una jornada contra la pobresa energètica. L’esdeveniment, que es va celebrar el 3 de juliol sota el lema “Defensa els teus drets, que no te’ls tallin!” consistia en donar a conèixer les accions impulsades des de l’APE i ESF a través de la realització d’un mural que reflectís aquesta problemàtica i que ajudés a informar la població sobre els seus drets davant les administracions i les empreses de subministraments.

SL’acció, que es va dur a terme al barri del Besòs, no es va veure enterbolida pel temps ennuvolat que ens va acompanyar durant tot el matí. Nens i grans es van acostar a veure la realització del mural del Camil Escruela, veí del barri, qui va donar color i vida al mur situat a Rambla Prim 96. La jornada, que es va plantejar com una acció festiva i de comunitat, no només es va centrar en la realització del mural, sinó que també es va fer un taller d’art urbà on nens i adults van poder pintar contra la pobresa energètica de la mà de l’artista La Castillo. A més, es va fer una paellada popular que, acompanyada de música i bon ambient, va posar el punt festiu a la jornada

Des de Rebobinart, esperem que aquesta acció pugui contribuir a que la situació d’injustícia social que es desprès de les polítiques abusives de les empreses de subministraments i que afecta a múltiples famílies sigui una realitat amb data de caducitat.

...

Este sitio es único por lo que requiere un navegador más moderno para poder trabajar.

¡Actualízate!